Україна визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинській в'язниці

Україна визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинській в'язниці

Укрінформ
Україна офіційно визнала колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження у грузинському ув’язненні.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

"Процесуальним керівником Генеральної прокуратури України під час досудового слідства громадянина України, голову Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеіла Саакашвілі визнано потерпілим відповідно до статті 55 Кримінального процесуального кодексу України", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Саакашвілі на суді у Тбілісі заспівав Гімн України

14 січня поточного року було розпочато провадження за фактом вчинення злочину проти Саакашвілі, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального Кодексу України, а саме перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів Грузії під час утримання Саакашвілі.

"Визнання Міхеїла Саакашвілі потерпілим відбулося з урахуванням того, що йому завдано фізичної та моральної шкоди неправомірними діями працівників правоохоронних органів Грузії", - підкреслила Денісова.

Читайте також: Денісова планує в лютому відвідати Саакашвілі

За її словами, зазначений процесуальний статус дає підстави Саакашвілі надалі скористатися своїми правами як потерпілого на різних стадіях кримінального провадження.

Денісова додала, що справа Саакашвілі і надалі перебуває на її контролі.

Як повідомлялося, 20 жовтня Саакашвілі офіційно висунули звинувачення в незаконному перетині кордону, яке, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Читайте також: Саакашвілі на суді в Грузії звернувся до українців

Саакашвілі голодував 50 днів у в'язниці.

20 січня прокуратура Грузії не задовольнила визнання експрезидента Міхеїла Саакашвілі потерпілим "через необґрунтованість", водночас дала можливість адвокатам ознайомитись із кримінальною справою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-