Саакашвілі на суді в Грузії звернувся до українців

Саакашвілі на суді в Грузії звернувся до українців

Відео
Укрінформ
Третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі вперше особисто з’явився на судовому засіданні у Тбілісі в справі про незаконний перетин кордону та звернувся до українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Саакашвілі у Фейсбуці.

"Я хочу звернутись до наших українських друзів. Я очікую, що ви будете звертатись до Генеральної прокуратури України і там почнуть розглядати той факт, що проти мене застосовувались тортури та нелюдське ставлення. І це є екстериторіальна юрисдикція України, бо це стосується громадянина України. Я дуже очікую, що ви на це будете реагувати", - зазначив Саакашвілі.

Як повідомлялося, 20 жовтня Саакашвілі офіційно висунули обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Ще чотирьох людей притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що надавали допомогу Саакашвілі у незаконному перетині кордону. Їхня справа виділена в окреме провадження.

Протягом останніх вісьмох років, яких Саакашвілі не було в Грузії, він був засуджений до шести років ув'язнення. У січні 2018 року Саакашвілі був визнаний винним у зловживанні службовими повноваженнями у справі про помилування засуджених за вбивство службовця банку Сандро Гіргвліані в 2006 році, а в листопаді 2018 року — у перевищенні службових повноважень депутата Валерія Гелашвілі.

Фото: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-