Денісова розповіла, скільки в'язнів в ОРДЛО хочуть перевестися на підконтрольну територію

Денісова розповіла, скільки в'язнів в ОРДЛО хочуть перевестися на підконтрольну територію

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що в неї є 456 звернень від осіб, які відбувають ув'язнення в ОРДЛО з проханням перевести їх на підконтрольну Україні територію.

Про це Денісова сказала на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви говорите про тих в’язнів, які були ще засуджені й утримуються на момент окупації? Якщо це стосується таких в’язнів, то в нас на сьогодні є 456 звернень, заяв щодо переведення саме таких громадян. В тому числі 73 заяви від довічників. За свою каденцію, з 2018 року, я зробила 11 таких переведень, 396 людей ми перевели. З них вже 70% відбули покарання, і вони вдома», - сказала Денісова, відповідаючи на запитання, чи є зрушення щодо переведення в’язнів, засуджених Україною і залишених на тимчасово непідконтрольних територіях.

Водночас вона повідомила, що «стосовно довічників жодного рішення тією владою прийнято не було».

Читайте також: Українцю Гаррюсу в окупованому Донецьку загрожує довічне або страта - Денісова

«На сьогодні та робота, яка була почата у 2018 році і в 2019 році припинилася - припинилася тому, що та влада говорить, що все потрібно вирішувати через Мінський процес...Тобто, раніше ми домовлялися самі й переводили через рішення, ухвалене за межами Мінського формату. На сьогодні вони пов’язали ці процеси. Тому в нас 450 в’язнів, які полонені, знаходяться у в’язницях на окупованих територіях, в тому числі у Криму, в Російській Федерації. 256 зникли безвісти. І 456, які були засуджені й затримані на момент окупації, які знаходяться у в’язницях в ОРДЛО», - розповіла Денісова.

Як повідомлялося, на початку лютого  в.о. першого заступника голови української делегації в ТКГ Андрій Костін заявив, що українська сторона з весни 2020 року постійно подає оновлені та уточнені списки для обміну утримуваними особами за формулою «всіх на всіх».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-