Веніславський: в Україні розробляють програму поведінки населення в умовах війни

Веніславський: в Україні розробляють програму поведінки населення в умовах війни

Ексклюзив
Укрінформ
Наразі на державному рівні напрацьовується програма поведінки українського населення в умовах ведення війни.

Про це член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський (парламентська фракція «Слуга народу») розповів у коментарі Укрінформу.

«На рівні держави напрацьовується програма поведінки населення в умовах не просто надзвичайних ситуацій, а саме в умовах ведення війни», - поінформував він.

Веніславський уточнив, що йдеться про цільову державну програму, яка передбачатиме, зокрема, перелік конкретних обов’язків, моделей поведінки та алгоритмів дій, які у випадку загострення воєнної ситуацію матимуть виконувати посадовців різних рівнів з метою убезпечення населення.

Народний депутат розповів, що напрацюванням відповідного документу займаються представники Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки та Кабінету Міністрів України. Він зазначив, що робота триває по кількох напрямах, серед іншого — у межах Кодексу цивільного захисту населення.

Водночас, відповідаючи на запитання, коли така програма може бути завершена, Веніславський зазначив: «Це дуже тривала і копітка робота, тому точно спрогнозувати не можу».

Читайте також: Зараз немає дефіциту коштів для розгортання Сил тероборони – Веніславський

Як повідомлялося, Російська Федерація продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України і навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно погрожує застосувати заходи «військового і військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-