Зеленська розповіла «секрет», як залишатися стрункою та енергійною водночас

Зеленська розповіла «секрет», як залишатися стрункою та енергійною водночас

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська понад 10 років дотримується здорового харчування й спортивних тренувань.

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Як і більшість із нас, прийшла до здорового харчування не одразу (про що зараз шкодую). Після народження доньки я, як і багато жінок, виявилася дещо важчою й ширшою, ніж раніше. Вирішила, що регулярні заняття спортом швидко виправлять ситуацію, і я знову дивитимуся в дзеркало із задоволенням. Не змінювала раціон, їла все, чого хотілося. Минув рік… Вправи набридли, мотивація зникла, кілограми – ні", - зазначила перша леді.

Після цього дружина глави держави звернулася до консультанта зі схуднення, дотримувалася жорсткої дієти, мінімальних порцій, 5-разового харчування, планування раціону на тиждень, нескінченного приготування, контейнерів з собою і за три місяці "муштри" отримала мінус 10 кг на вагах.

За її словами, за ці три місяці навчилася пити по півтора літра води щодня і ця звичка залишилась у неї дотепер.

Водночас Олена Зеленська підкреслила, що разом із зайвими кілограмами втратила енергію, тонус, гормональний баланс.

"Нарешті я усвідомила, що в житті все повинно бути збалансовано. Має бути спорт (фізкультура, те, що подобається, що не набридає, що дає енергію та заряджає). Має бути раціональне харчування – без виключення якихось продуктів назавжди, повноцінне, розумне. Мені пощастило з чоловіком – він мене підтримує. Тож я привчаю його до здорового харчування, а він мене – до фізкультури. Багато років він мене м’яко підштовхував, я пручалася, знаходила відмовки, але врешті здалася. І вже понад 10 років я його правильно годую, а він допомагає мені не зупинятися з тренуваннями", - поділилася дружина Президента.

Читайте також: Зеленська з Клопотенком розвінчали міфи про нове шкільне харчування

Вона розповіла що може дозволити собі, коли дуже хочеться, чогось солодкого, солоного чи фастфуд, однак потім має відпрацювати в залі й зробити менш калорійний раціон.

"Мої правила: не поєдную м’ясо й рибу ні з чим, крім овочів. Якщо хочу кашу або картоплю – з овочами. Не люблю рибу. Але один-два рази на тиждень обов’язково їм", - сказала перша леді.

Вона зауважила, що їхні діти також дотримуються здорового харчування.

"Коли я стверджую, що звички можна змінити, то теж кажу зі свого досвіду. Це довго, вимагає зусиль, але це можливо", - додала Олена Зеленська.

Читайте також: Зеленська анонсувала появу в Україні фуд-челенджів у соцмережах

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню, впровадження якого почалося з 1 вересня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-