Зеленська з Клопотенком розвінчали міфи про нове шкільне харчування

Зеленська з Клопотенком розвінчали міфи про нове шкільне харчування

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська провела прямий ефір з кулінарним експертом та засновник соціального проєкту «Нове шкільне харчування» Євгеном Клопотенком у соцмережі щодо розвінчування міфів про реформу шкільного харчування.

Як передає Укрінформ, трансляція пройшла на сторінці Зеленської в Інстаграмі.

Зеленська під час ефіру запропонувала Клопотенку розглянути основні питання, які турбують людей щодо реформи шкільного харчування, а також міфи щодо цієї реформи.

"Перший міф, мій "улюблений" , він наробив найбільше галасу - реформа заборонила вживати сіль, цукор і хліб дітям назавжди. Це неправда - норми змінені, зменшені, ми хочемо, щоб діти споживали менше солі та менше цукру. Так, за один прийом їжі споживання солі має скоротитися з 7-9 грамів до 1-1,5 грама. Цукру ж з 15-18 грамів скоротилося до 7,5 грамів на один прийом їжі. Тобто, якщо раніше до чашки чаю ми клали дві ложки цукру, то зараз маємо класти одну", - сказала Зеленська.

Читайте також: Омбудсмен перевірить, що «не так» з новим шкільним меню

Вона також нагадала, що буде програма навчання школярів у регіонах щодо нових стандартів шкільного харчування.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню, впровадження якого почалося з 1 вересня 2021 року.

13 січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Україні щороку фіксується близько 15,5 тис. нових випадків дитячого ожиріння.

За словами міністра, разом із першою леді Оленою Зеленською, кухарем Євгеном Клопотенком і командою профільних відомств та міністерств він активно працював над стартом реформи харчування, у межах якої проводились регіональні форуми, зустрічі, практичні семінари, був запущений портал "ЗнаЇмо".

Читайте також: Клопотенко відповів на критику нового шкільного меню

"Читаючи коментарі, хочу сказати одне: нове шкільне меню – це не лише про менше солі та цукру, це про пріоритети здоров’я дитячого населення та про потенційно здорову націю. Наші діти мало рухаються, вживають забагато цукру та солі. І як наслідок, вже у підлітковому віці мають серцево-судинні захворювання та страждають ожирінням", - заявив Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-