Зеленська анонсувала появу в Україні фуд-челенджів у соцмережах

Зеленська анонсувала появу в Україні фуд-челенджів у соцмережах

Укрінформ
В Україні невдовзі стартують інтерактивні уроки з харчування за участю зірок, фуд-челенджі в ТікТоку та Iнстаграмі, а для наймолодших глядачів - мультсеріал про змагання здорової та шкідливої їжі.

Про це написала дружина Президента Олена Зеленська на своїй сторінці у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

“Ми з ЮНІСЕФ нещодавно запустили сайт «Знаїмо» – портал про правильне та смачне харчування. А невдовзі запустимо інтерактивні уроки з харчування за участю зірок і справжні фуд-челенджі в ТікТок та Instagram. Наймолодших глядачів чекає ще й мультсеріал про змагання здорової та шкідливої їжі – наприклад, скумбрії та сосисок”, - зазначила перша леді.

Вона підкреслила, що харчові звички відображають наш спосіб життя, інтереси та цінності, тому, змінюючи їх на більш здорові, ми створюємо для себе нові можливості!

“Залежно від того, чим ми наповнюємо свій кошик покупок / холодильник / тарілку, ми обираємо, чим наповнюємо наше життя. Тож слоган нашої кампанії – «Головне, що всередині!», - сказала Зеленська.

Водночас дружина Президента додала, що напередодні свят розмова про здорове харчування саме на часі, бо попереду низка застіль, і за умови правильного підходу вони можуть принести не випробовування організму на міцність, а справжнє задоволення, користь і нові харчові звички.

“Нехай свята і Новий рік пройдуть здорово!”, - побажала перша леді.

Як повідомлялося, нещодавно у межах реформи системи шкільного харчування запрацював портал про здорове харчування у школах “ЗнаЇмо”.

Реформу шкільного харчування започатковано з ініціативи дружини Президента. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на чотири тижні, включає 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні.

У липні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Оновлене меню в школах було впроваджено з 1 вересня 2021 року. З 1 січня 2022 року всі школи мають перейти на нові стандарти харчування.

У наступному році на реформу системи шкільного харчування, зокрема на модернізацію харчоблоків, буде виділено 1,5 млрд грн.

Фото: ФБ Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-