За справами, які розслідувало НАБУ, до реальних строків засудили вже 40 осіб — Ситник

За справами, які розслідувало НАБУ, до реальних строків засудили вже 40 осіб — Ситник

Укрінформ
За тими справами, які розслідувалися Національним антикорупційним бюро, станом на сьогодні вже 40 осіб засуджено до реальної міри покарання, щодо значної кількості із цих осіб вироки вже набрали чинності.

Про це під час брифінгу в Укрінформі поінформував директор НАБУ Артем Ситник.

«Зараз вже стійка тенденція до збільшення кількості вироків по тих справах, які розслідувалися Антикорупційним бюро. Я вчора дивився цифри — зараз, на сьогоднішній день, 40 засуджено до реальної міри покарання, відносно значної кількості з цих осіб вирок набрав чинності, тобто пройшов апеляційну інстанцію, і деякі з них пройшли навіть уже касаційну інстанцію», — поінформував Ситник.

За його словами, було винесено реальні вироки щодо 13 суддів, 5 прокурорів, з них 3 прокурори — з Генеральної прокуратури, 2 прокурори — це керівники прокуратур обласного рівня, троє осіб — це працівники СБУ, яких було засуджено до реальної міри покарання.

«І це якраз те, чого від нас вимагалося, в цих вироках; якщо це йдеться про злочини, які передбачають конфіскацію майна, то суд застосовує конфіскацію, і є вже навіть виконані рішення суду у частині конфіскації. І це дуже приємно, бо це показує, що попри всі перепони, які є, антикорупційна система продовжує розвиватися, і антикорупційна реформа, вона триває», — повідомив очільник НАБУ.

Читайте також: Підозри щодо депутата Київради та інших осіб, викритих на хабарі, уже погоджені — Ситник

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили чинного депутата Київської міської ради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Голова політичної партії «Слуга народу», заступниця голови однойменної парламентської фракції Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник «СН» Владислав Трубіцин. Очільниця політсили скликала позачергову конференцію київської міської організації для розгляду цього інциденту.

Зі свого боку очільниця київської міської організації «Слуги народу», народний депутат із однойменної парламентської фракції Леся Забуранна заявила, що у політичній силі «Слуга народу» чекають об‘єктивного розслідування справи щодо отримання хабаря депутатом Київської міської ради від партії «СН» Трубіциним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-