«Цифрове народовладдя»: Зеленський запустив опитувальник у «Дії»

«Цифрове народовладдя»: Зеленський запустив опитувальник у «Дії»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запустив цифрове опитування громадян з тих чи інших питань, як частину цифрового народовладдя.

Про це сказав під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Держава у смартфоні для всіх, можливість впливати на процеси в державі для всіх, не лише через класичні інструменти, а й застосовуючи сучасні технології. Це народовладдя у максимально широкій формі офлайн та онлайн. І сьогодні ми робимо перший крок на шляху до цього", - сказав Зеленський.

За його словами, у "Дії" запускається опитувальник, як перший інструмент електронної демократії, який дасть змогу дізнатися про думку людей з будь-якого питання в режимі реального часу. "А для всіх нас це фактично старт цифрового народовладдя", - додав він.

Глава держави також зазначив, що перше запитання: "Яка з нових послуг у "Дії" є найкориснішою: зміна місця реєстрації, довідка про несудимість, належний користувач або опитування".

Читайте також: Перепис населення проведуть у 2023 році за підтримки Apple - Президент

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує понад 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

Читайте також: Завдяки Дія.City частка ІТ у ВВП України може зрости з 4 до 10% - Зеленський

Участь у заході беруть Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-