Перепис населення проведуть у 2023 році за підтримки Apple - Президент

Перепис населення проведуть у 2023 році за підтримки Apple - Президент

Укрінформ
Всеукраїнський перепис населення в Україні проведуть у 2023 за підтримки американської технологічної компанії Apple.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо у 2023 році провести перепис населення спільно з компанією Apple. Ми розробляємо модель електронної митниці. Ми прагнемо зробити Україну світовим ІТ-хабом, лідером з інновацій, лідером з технологій», - сказав Зеленський.

За його словами, це вже не звучить так фантастично, як звучало раніше. Нині влада працює над розвитком тих цифрових послуг, які потрібні людям.

Читайте також: Перепис населення відбуватиметься у три етапи – Федоров

Раніше Міністерство цифрової трансформації та компанія Apple підписали меморандум про співпрацю, який передбачає, зокрема, допомогу при проведенні перепису населення в Україні. Таким чином Україна може стати другою країною у світі після США, що проведе такий перепис у співпраці з Apple.

Читайте також: Перепис населення дозволить перерахувати ВВП на душу - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує понад 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

Участь у заході беруть Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, команда Дії та Мінцифри, а також міжнародні гості.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-