В Україні на початок 2022 року відбували покарання 458 іноземців — Мін’юст

В Україні на початок 2022 року відбували покарання 458 іноземців — Мін’юст

Укрінформ
Станом на 1 січня 2022 року в установах виконання покарань відбували покарання 458 іноземних громадян, а в слідчих ізоляторах перебували 679 іноземців.

Про це йдеться у відповіді Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України на інформаційний запит Укрінформу.

“Згідно з обліковими даними, станом на 1.01.2022, в установах виконання покарань відбували покарання 458 іноземних громадян, які є громадянами таких країн, як: Азербайджан, Афганістан, Білорусь, Бразилія, Вірменія, Грузія, Ізраїль, Йорданія, Казахстан, Китай, Латвія, Литва, Ліван, Марокко, Молдова, Нігерія, Пакистан, Перу, Росія, Румунія, Судан, США, Таджикистан, Туніс, Туреччина, Туркменістан, Узбекистан”, - ідеться у відповіді.

Також повідомляється, що в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України, станом на початок 2022 року, утримувалося 679 іноземців, які є громадянами таких країн: Азербайджан, Австрія, Албанія, Алжир, Афганістан, Білорусь, Бразилія, Вірменія, Греція, Грузія, Єгипет, Ізраїль, Індія, Ірак, Йорданія, Казахстан, Канада, Киргизстан, Китай, Конго, Куба, Латвія, Литва, Ліван, Лівія, Марокко, Молдова, Нігерія, Нідерланди, Німеччина, Пакистан, Палестина, Перу, Польща, Росія, Румунія, Саудівська Аравія, Сербія, Словаччина, Словенія, Судан, США, Таджикистан, Туніс, Туреччина, Туркменистан, Узбекистан, Чорногорія, Швеція.

Читайте також: Платні камери в СІЗО вже принесли бюджету понад 7,8 мільйона

“Водночас повідомляємо, що інформація стосовно громадян України, які перебувають у слідчих ізоляторах чи відбувають покарання в установах виконання покарань на території інших країн, до Департаменту не надходить”, - ідеться у повідомленні.

Як повідомлялося, раніше міністр юстиції України Денис Малюська повідомив про наміри продати у 2022 році до 10 в’язниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-