В Україні можуть скоротити термін самоізоляції при COVID-19

В Україні можуть скоротити термін самоізоляції при COVID-19

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я розглядає можливість скорочення терміну самоізоляції при захворюванні на COVID-19.

Про це в інтерв'ю виданню "Фокус" повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ. 

"Вже є повідомлення від ВООЗ про те, що інкубаційний період при Омікроні коротший. Він становить близько трьох діб, тоді як при Дельті було чотири-п'ять, а іноді до семи днів. Тому ми розглядаємо ці норми в рамках оновленої інформації. Найімовірніше, будемо розглядати питання скорочення терміну самоізоляції, але все ж не до п'яти днів: умовно це буде десять діб для безсимптомних випадків і 13 – для інфікованих з симптомами", – сказав Кузін.

Читайте також: Кузін розповів про три варіанти подальшої вакцинації від COVID-19

Заступник міністра нагадав, що при Омікроні фіксується менший ризик госпіталізації і легший перебіг хвороби, але це характерно для тих, хто був вакцинований від COVID-19.

"Для людей невакцинованих перебіг захворювання такий же важкий, як і при базовому штамі. Тому я б не прирівнював його до звичайного ГРВІ. Крім того, при Омікроні спостерігаються віддалені наслідки ковіду, наприклад у вигляді неврологічних розладів. І не слід забувати, що він також призводить до летальних випадків", - зазначив Кузін.

Читайте також: Ляшко розповів, скільки COVID-хворих перебувають у лікарнях

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я прогнозує зростання добової захворюваності на COVID-19 протягом двох наступних тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-