Ляшко розповів, скільки COVID-хворих перебувають у лікарнях

Ляшко розповів, скільки COVID-хворих перебувають у лікарнях

Укрінформ
Наразі в закладах охорони здоров’я перебуває 27 217 хворих на COVID-19, що на три тисячі більше ніж було на початку минулого тижня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Станом на зараз виділено 71 630 ковідних ліжок, з них - 96,3% ковідних ліжок забезпечені киснем. Наразі в закладах охорони здоров’я перебуває 27 217 хворих на COVID-19. Це на три тисячі більше ніж було на початку минулого тижня", - сказав Ляшко.

За його словами, завдяки вакцинації, при 40 тисяч випадків на добу маємо не більше чотирьох тисяч госпіталізованих. Тобто лише в кожному десятому виявленому випадку необхідна госпіталізація. "Під час осінньої хвилі ми госпіталізували кожного четвертого", - додав Ляшко.

Читайте також: У медзакладах Одещини вже нарахували нові базові зарплати - Ляшко

Крім цього, завантаженість ліжок із киснем становить 40,9%. Пацієнти з призначеною кисневою терапією займають лише третину усіх наявних у країні ліжок із киснем. Два з трьох реанімаційних ковідних ліжок залишаються бути вільними.

Ляшко також повідомив, що кількість ліжок, виділених для госпіталізації дітей і надання медичної допомоги, становить 5 282, що на 868 більше ніж на попередньому тижні.

Читайте також: У Туреччині міністр оборони також заразився коронавірусом

"Ситуація щодо завантаженості дитячих ліжок є контрольованою, і наразі в закладах охорони здоров’я зайнято 2 595 ліжкомісць. У закладах охорони здоров’я, які надають допомогу хворим дітям, у готовності перебуває 420 апаратів штучної вентиляції легень, зайняті хворими дітьми 10 апаратів", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Україні зафіксували 23 378 підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-