Як правильно оформити COVID-сертифікат після бустерної дози – роз'яснення МОЗ

Як правильно оформити COVID-сертифікат після бустерної дози – роз'яснення МОЗ

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, які дані після щеплення бустерною дозою мають бути в електронній системі охорони здоров’я, щоб згенерувався COVID-сертифікат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МОЗ.

За словами заступниці міністра охорони здоров'я Марії Карчевич, частина питань із завантаженням COVID-сертифікатів пов’язана з невірно внесеними даними про щеплення в ЕКОЗ.

“Ми бачимо деякі труднощі, пов’язані з тим, як вносяться дані. Попри те, що після старту вакцинальної кампанії з бустерного щеплення ми розробили інструкції для медичних працівників, які працюють з системою, та надіслали в усі заклади охорони здоров’я. Однак, можливо, не усім закладам ця інформація надійшла або не всі лікарі з нею встигли ознайомитися”, – заявила Карчевич.

Вона нагадала, що для правильно сформованого COVID-сертифіката на підставі бустерної дози потрібно, щоб в ЕСОЗ були коректно внесені зокрема дані про кількість і порядковий номер вакцини, причина та етап вакцинації.

Читайте також: «єПідтримка» для підлітків: урядова постанова набула чинності

Також у МОЗ нагадали, що на сайті академії Національної служби здоров’я України є розроблений новий навчальний матеріал, присвячений внесенню даних після щеплення бустерною дозою.

Карчевич зауважила, що пацієнтам також важливо знати цю інформацію, аби разом з лікарем мати можливість звірити коректність введення даних після щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, МОЗ дозволив бустерну дозу вакцини проти COVID-19 особам від 18 років 6 січня 2022 року. Оптимальний термін для проведення бустерної вакцинації становить від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації. Люди з ослабленим імунітетом, яким показана додаткова доза ковід-вакцини, можуть зробити бустерне щеплення через три місяці після проведення додаткового щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-