У справі про напад на Укрінформ повідомили про підозру двом особам

У справі про напад на Укрінформ повідомили про підозру двом особам

Ексклюзив
Укрінформ
Столичні правоохоронці повідомили у справі щодо нападу на Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ” про підозру двом особам.

Про це йдеться у відповіді слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві на інформаційний запит Укрінформу.

“30.07.2019 слідчим відділом Шевченківського управління поліції за вищевказаним фактом розпочато кримінальне провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство — ред.). Згідно ст. 278 КПК України слідчим відділом зазначеного управління поліції у вищевказаному кримінальному провадженні двом особам повідомлено про підозру”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у документі, 29 листопада 2019 року за погодженням з процесуальним керівником Київської місцевої прокуратури № 10 відповідно до статті 291 КПК України обвинувальних актів щодо цих двох осіб було направлено до суду.

У поліції додали, що відносно невстановлених осіб було виділено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України. 31 липня 2020 року за результатами досудового розслідування, кримінальне провадження закрито. Уточнюється, що станом на 4 лютого 2022 року Шевченківська окружна прокуратура м. Києва рішення про закриття кримінального провадження не скасувала.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня 2019 року до одного із залів пресцентру Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”, де проходила пресконференція щодо виборів в окрузі №50 на Донбасі, увірвалися чоловіки у футболках з написом "Традиція і порядок", побили техніку, знищили мікрофони, розбили двері, потрощили технічне обладнання.

Унаслідок нападу постраждало троє співробітників Укрінформу. У одного з них лікарі зафіксували травму ока і численні забої тіла.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за нанесення тілесних ушкоджень, стаття 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження)". Пізніше справа була перекваліфікована на “хуліганство” - ч. 2 ст. 296 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-