Перепідготовку в межах проєкту «Норвегія - Україна» пройшли понад 800 ветеранів і їхніх рідних

Перепідготовку в межах проєкту «Норвегія - Україна» пройшли понад 800 ветеранів і їхніх рідних

Укрінформ
У межах осіннього семестру проєкту «Норвегія - Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» (NUPASS) з перепідготовки та соціальної адаптації ветеранів, військових, їхніх рідних та членів сімей загиблих пройшли навчання 804 особи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

"Семестр стартував у вересні 2021 року та тривав три місяці. Навчання проходили у 22 містах України із залученням 19 університетів і 18 громадських організацій. За результатами семестру 804 учасники (590 захисників та 214 членів родин військових) отримали сертифікати про успішне завершення перепідготовки", - йдеться у повідомленні.

Найпопулярнішим напрямом серед учасників проєкту став "Малий бізнес, менеджмент підприємницької діяльності" (64% слухачів). Також перепідготовка велася за напрямами "Інформаційні технології, візуальна реклама, англійська мова в бізнесі" (14%), "Аграрний менеджмент" (8%), "Енергозбереження, ресурсоефективність" (7%), "Безпека підприємницької діяльності" (4%), "Стратегічний розвиток територіальних громад" (3%).

Читайте також: У Мінветеранів та Міноборони обговорили моделі переходу від військового до цивільного життя

Зазначається, що станом на 31 грудня 2021 року 450 випускників проєкту (56%) працевлаштувалися, а 63 (7,8%) – зареєструвалися як приватні підприємці.

Як повідомлялося, у 2020 році між Мінветеранів та організаторами проєкту "Норвегія-Україна" було підписано меморандум про співпрацю.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-