Духовне управління мусульман «Умма» закликає єднатися перед російською загрозою

Духовне управління мусульман «Умма» закликає єднатися перед російською загрозою

Фото
Укрінформ
Українці не повинні вестися на міжрелігійні провокації, а єднатися, особливо в час загрози російської агресії.

На цьому наголосив муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» шейх Саїд Ісмагілов на пресконференції в Укрінформі, присвяченій Всесвітньому тижню міжрелігійної гармонії, повідомляє кореспондент агентства.

“Ми спостерігаємо намагання розхитати мир і єдність в Україні і робити провокації по розпалюванню міжрелігійної ворожнечі. Це намагання дестабілізувати ситуацію в Україні для того, щоб максимально посіяти внутрішні конфлікти, зіткнути між собою різні частини українського суспільства. Я абсолютно відповідально від імені мусульман України кажу, що мусульмани України не будуть вестися на подібні провокації. Ми будемо зберігати мир, єдність, поважати представників інших церков, релігій, різних світоглядних позицій. У нас єдина на всіх країна, і нам потрібно на тлі російської загрози максимально єднатися і захищати цілісність і мир в Україні”, - підкреслив він.

Муфтій запевнив у цілковитій підтримці Духовним управлінням мусульман «Умма» національних інтересів України та її територіальної цілісності.

“Я хочу запевнити, що наші мусульмани готові захищати в разі потреби нашу державу”, - заявив Ісмагілов.

Читайте також: Закон про військових капеланів опублікований у «Голосі України»

Він нагадав, що військове капеланство мусульман України вже восьмий рік плідно працює в зоні проведення Операцій об’єднаних сил, і зазначив, що волонтери-мусульмани готові допомагати, надавати приміщення, ліки, одяг, їжу для всіх, хто потребуватиме, в разі “негативних подій для України”, а мечеті, ісламські культурні центри готові стати місцями гуманітарної допомоги.

“Велика кількість ветеранів цієї війни, а також відповідальних, хоробрих чоловіків з числа мусульман України, - і не лише чоловіків, а й жінок, - заявляють, що вони готові вступати до лав Збройних сил України, щоб захищати нашу батьківщину. І це надзвичайно надихає мене як муфтія, тому що я бачу дуже зрілу позицію віруючих людей”, - сказав він.

Своєю чергою вчений-релігієзнавець, старший науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, керівник Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних відносин Ігор Козловський зауважив, що віруючих людей спонукає взяти в руки зброю священне писання.

"І в Біблії, і в Корані постійно підкреслюється, що ми не тільки маємо право, а повинні захищати свою землю, своє обійстя, свою домівку і своїх рідних. Це є справедлива війна", - сказав він кореспонденту Укрінформу.

З кінця жовтня 2021 року Росія стягує війська до українських кордонів. Західні ЗМІ з посиланням на джерела інформували, що російське вторгнення в Україну може статися на початку 2022 року, до цього можуть залучити близько 175 тис. військовослужбовців РФ.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-