Конституційний суд відклав два засідання через відсутність кворуму

Конституційний суд відклав два засідання через відсутність кворуму

Укрінформ
Конституційний суд відкладає засідання, заплановані на 1 та 2 лютого, через відсутність кворуму.

Про це інформує пресслужба суду у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Повідомляємо, що у зв’язку з відсутністю кворуму засідання Великої палати Конституційного Суду України 1 лютого не відбулося. З аналогічних підстав також відкладено проведення засідань Першого та Другого сенатів Суду, заплановані проєктами порядків денних на 2 лютого”, - йдеться у повідомленні.

У порядку денному на сайті суду зазначено, що о 10 год. у вівторок мало відбутися засідання Великої Палати КС, на якому планувалося розглянути питання про подовження строку постановлення Першою колегією суддів Першого сенату КСУ ухвали про відкриття або про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційною скаргою.

Читайте також: Велика Палата Верховного Суду розгляне справу Тупицького 23 березня

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня Велика палата КС через відсутність кворуму відклала до 8 лютого розгляд справи щодо конституційності закону про відкриття ринку землі.

Виконувач обов’язків голови КС Віктор Кривенко тоді оголосив, що для проведення засідання необхідна присутність щонайменше 12 суддів із 18.

За його словами, з 15 травня 2019 року одного суддю КС не призначає Верховна Рада, одного суддю із 18 вересня 2019 року не призначає З’їзд суддів, а двох суддів — Олександра Тупицького і Олександра Касмініна - державна охорона не пропускає у приміщення суду. Також двоє суддів у відпустці і один суддя хворіє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-