У лікарнях зайняті більш як третина COVID-ліжок - нарада в ОП

У лікарнях зайняті більш як третина COVID-ліжок - нарада в ОП

Укрінформ
В Україні пацієнтами з COVID-19 наразі зайнято 24 тисячі ліжко-місць у лікарнях, однак у порівнянні з попередньою хвилею захворюваності споживання кисню менше.

Про це йшлося на селекторній нараді щодо протидії поширенню коронавірусу під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко нагадав, зокрема, що минулого тижня в Україні зафіксовано добовий максимум - 37,3 тис. випадків захворювання на COVID-19.

“Наразі зайнято понад 24 тис. ліжок для пацієнтів з коронавірусом, що становить 34,7% від загальної кількості виділених ліжко-місць. Водночас якщо порівняти з попередньою хвилею захворюваності на COVID-19, рівень споживання кисню в медзакладах є нижчим, тобто менша кількість пацієнтів перебуває у важкому стані. Нижчою є й смертність від коронавірусної хвороби порівняно з минулою хвилею”, - цитують в ОП слова Ляшка.

Читайте також: МОЗ очікує зростання COVID-захворюваності у найближчі два тижні

Зазначається, що у зв’язку зі збільшенням кількості хворих зростає й навантаження на лікарів первинної ланки медицини.

«Навантаження відчувається, але медична система витримує його», – запевнив глава МОЗ.

У цьому зв’язку Зеленський наголосив на важливості щеплення від COVID-19 та нагадуванні на всіх рівнях громадянам про доцільність вакцинації.

«У всіх комунікаціях на всіх рівнях МОЗ і всі ми маємо нагадувати громадянам, що саме вакцинація сприяє легшому перебігу захворювання», – підкреслив глава держави.

Читайте також: В Омікрону значно більше мутацій, ніж в інших штамів – академік

В ОП додали, що загалом в Україні вже зроблено 30,3 млн щеплень проти коронавірусу. Вакциновано 15,3 млн осіб, з яких 14,6 млн – двома дозами.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 січня в Україні підтверджено 4 064 495 випадків COVID-19, з них за останню добу – 22 026.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-