Під Білим домом відбулася акція проти російської агресії в Україні

Під Білим домом відбулася акція проти російської агресії в Україні

Фото
Укрінформ
У столиці США більше сотні активістів зібралися в суботу біля Білого дому на акцію під гаслом: «Дійте зараз, щоб зупинити війну Путіна в Україні».

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми обрали місце для акції поруч із Білим домом, бо хочемо надіслати меседж адміністрації Байдена: ми вдячні за те, що вже робиться, що почали постачати зброю, але Україні потрібна набагато більше допомоги», - заявила представниця організації United Help Ukraine Ілона Дорфлер.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати взяли на себе відповідальність за ситуацію з безпекою України, коли підписали Будапештський меморандум. Цей документ, за її словами, також визначив колективну відповідальність за виконання гарантій.

У Вашинтоні відбулася акція проти агресії РФ в Україні / Фото: Ярослав Довгопол

Перед початком акції організатори оголосили, що мають одразу кілька цілей. Серед них - продемонструвати єдність проти російської війни в Україні, а також проти агресії Путіна на всьому пострадянському просторі - у Казахстані, Білорусі, Грузії, країнах Балтії та в самій Росії. Учасники також мали на меті закликати Білий дім уже зараз запровадити конкретні санкції, зокрема проти Nord Stream 2, та оголосити про готовність відключення Росії від системи SWIFT.

Нинішнє зібрання стало об’єднаною акцією, що підтвердила велика кількість прапорів різних держав, які тримали учасники. Адже, на переконання активістів, якщо Росія досягне успіху у своїй агресії в Україні, вона не зупиниться - наступними можуть стати сусідні держави.

Читайте також: Байден підтвердив намір відправити військових до Східної Європи

«Це не тільки війна Росії проти України - це війна світоглядів. І Росія в ній не зупинятиметься, а братиме стільки, скільки їй дадуть взяти», - зауважила Ілона Дорфлер.

Окрім представників різних національних громад у США, в демонстрації взяли участь звичайні американці, не байдужі до боротьби українців за свою незалежність.

«Ми прийшли до Білого дому, аби показати, що американські громадяни також піклуються про Україну. Ми ставимося серйозно до зобов’язань Америки щодо суверенітету й територіальної цілісності України за Будапештським меморандумом, і вважаємо, що адміністрація США має займати потужнішу позицію для протидії агресії РФ проти України», - сказав у коментарі агентству американець Джордж Баррос.

Читайте також: Друга делегація конгресменів США підтвердила двопартійну підтримку України

Він уточнив, що хотів би побачити від уряду США введення нових суворих санкцій проти Росії, здатних стримати її агресію, а також збільшення оборонної підтримки - як для України, так і країн на східних кордонах НАТО.

Ініціаторами демонстрації виступили українські організації в США United Help Ukraine, Ukrainian American Veterans, US Ukrainian Activists, а також представники української діаспори.

Як повідомляв Укрінформ, подібні акції проти російської збройної агресії та на підтримку миру в Україні проходять у різних куточках світу, зокрема в ПарижіГаазіРизі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-