Зеленський вручив сертифікати на премії найкращим курсантам

Зеленський вручив сертифікати на премії найкращим курсантам

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський до Дня вшанування пам'яті Героїв битви під Крутами вручив сертифікати на премії найкращим курсантам і ліцеїстам військових навчальних закладів.

Виступ Зеленського перед курсантами та ліцеїстами з нагоди вручення сертифікатів транслювався на сторінці Офісу Президента у Фейсбуці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Починаючи з цього року, щорічно у цей день ми будемо відзначати найкращих курсантів нашої держави грошовою премією від держави, від Президента України. І сьогодні деякі з вас стануть першими, хто отримає цю премію», - зазначив Зеленський, виступаючи перед курсантами.

Він висловив упевненість, що сьогоднішні курсанти та ліцеїсти військових навчальних закладів готові боронити Україну у майбутньому. «Ви всі маєте знати: ваша держава вас цінує», - додав Зеленський.

Він також наголосив, що Герої Крут є прикладом та, разом із нинішніми захисниками та захисницями України, надихають наступні покоління українських воїнів.

Читайте також: Епіфаній закликав у молитві згадати полеглих Героїв битви під Крутами

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять та поклав квіти до Пам’ятного Хреста Героям Крут у Києві.

Україна щороку 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами – українських студентів, які намагались зупинити більшовицький наступ на Київ у 1918 році, потрапили в полон і були розстріляні більшовиками.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова. Українське військо налічувало близько 300 бійців Студентського куреня, 250 – Першої української військової школи та майже 40 гайдамаків.

19 березня 1918 року відбувся урочистий похорон полеглих у бою під Крутами на Аскольдовій могилі у Києві.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-