Епіфаній закликав у молитві згадати полеглих Героїв битви під Крутами

Епіфаній закликав у молитві згадати полеглих Героїв битви під Крутами

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній з нагоди вшанування пам'яті Героїв битви під Крутами закликав у молитві згадати всіх українських воїнів та вшанувати полеглих.

Про це він написав у Фейсбуці.

«Вшанування пам’яті Героїв Крут поглиблює усвідомлення сенсу подій 104-річної давнини через ситуацію, що склалася на сьогодні... Героями не народжуються, ними стають. Вік для подвигу не має значення, як і соціальний статус, професійний фах, освіта, досвід. Героями не стають під примусом, кожен особисто приймає рішення, часто – ціною в життя. Герої подають приклад усім нам і без них наше життя сьогодні було би зовсім іншим. У молитві згадаймо про всіх хоробрих українських воїнів та вшануймо полеглих Героїв. Вічна їм пам’ять», - зазначив митрополит.

Він наголосив, що подвиг молодих людей увійшов в українську історію як взірець патріотизму і сміливості, як приклад самопожертви заради інших – найвищого вияву християнської любові. «Вони наважилися на бій навіть тоді, коли ворог за чисельністю переважав їх майже вдесятеро. І хоча крутяни змушені були відступити в битві, але виграли війну. Їм вдалося затримати просування ворожої армії на чотири дні, що стало переломним моментом в історії України, адже дало можливість тогочасній владі укласти Берестейський мирний договір, що означав міжнародне визнання української незалежності», - додав митрополит.

Читайте також: В Україні розробляють церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Як повідомляв Укрінформ, Україна щороку 29 січня вшановує пам'ять Героїв битви під Крутами – українських студентів, які намагались зупинити більшовицький наступ на Київ у 1918 році, потрапили в полон і були розстріляні більшовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-