Стипендії імені Левка Лук’яненка за січень отримали 13 політв'язнів Кремля

Стипендії імені Левка Лук’яненка за січень отримали 13 політв'язнів Кремля

Укрінформ
Стипендії імені Левка Лук’яненка за січень отримали 13 політв'язнів Кремля.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України продовжує виплати державних стипендій імені Левка Лук’яненка в 2021 році. За січень такі виплати отримали 13 громадян України», - ідеться в повідомленні.

Троє бранців, яким призначена ця стипендія, до цих пір незаконно утримуються Російською Федерацією та окупаційною владою на тимчасово окупованих територіях, за них отримали кошти рідні та/або довірені особи.

Десять осіб, що звільнені з незаконного ув’язнення, будуть отримувати державну стипендію протягом року.

Державна стипендія імені Левка Лук’яненка призначається у розмірі трьох прожиткових мінімумів щомісячно для українських громадян, що незаконно затримані та утримуються Російською Федерацією чи окупаційною адміністрацією РФ, яка встановила та здійснює загальний контроль на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях і АР Крим у зв’язку з громадською або політичною діяльністю цих осіб.

Після звільнення з незаконного ув’язнення політв’язні Кремля отримують державну стипендію протягом року.

Читайте також: Бранцю Кремля Джемілю Гафарову не надають меддопомогу – Денісова

Як повідомляв Укрінформ, 16 грудня 2021 року Президент Володимир Зеленський призначив 14 українським політв’язням Росії державні стипендії імені Левка Лук'яненка.

Президент призначив стипендії на період незаконного затримання, утримання та протягом одного року після звільнення Еміру-Усеіну Куку, Серверу Мустафаєву, Сейрану Салієву, Владиславу Єсипенку.

Крім того, строком на один рік стипендії призначено Станіславу Асєєву, Віталію Буянову, Анатолію Ковальському, Ігорю Козловському, Ігорю Мовенку, Анастасії Мухіній, Олені Сорокіній, Олександру Тимофєєву, Марині Чуйковій, Андрію Щекуну.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-