В Україні зросте кількість студентів, яким платитимуть стипендії

В Україні зросте кількість студентів, яким платитимуть стипендії

Укрінформ
Кабінет Міністрів збільшив ліміт стипендіатів, які отримують академічну стипендію за результатами семестрового навчання, з 35-40% до 40-45% від фактичної кількості студентів, що навчаються на денній формі.

Відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду 26 січня, передає кореспондент Укрінформу.

"Як і було анонсовано, розмір стипендій збільшився, при цьому кількість студентів-стипендіатів не зменшиться. Сьогодні затверджуємо постанову, яка передбачає збільшення ліміту стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами семестрового навчання. Цього року кількість одержувачів стипендій становитиме 40-45% замість 35-40%", - сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з постановою, підвищення стосується студентів, які навчаються на денній формі навчання за державним (регіональним) замовленням.

Читайте також: Українським студентам підвищують стипендії

Постанова набирає чинності від дня опублікуваання та застосовується з 1 січня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня 2022 року набула чинності постанова Кабінету міністрів від 1 вересня 2021 р. № 933 про підвищення академічних та іменних стипендій здобувачів вищої, фахової передвищої освіти в понад 1,5 раза, професійної (професійно-технічної) освіти – у понад 2,5 раза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-