Агресія РФ і «мінування»: Венедіктова запевнила, що прокуратура тримає руку на пульсі

Агресія РФ і «мінування»: Венедіктова запевнила, що прокуратура тримає руку на пульсі

Укрінформ
У ситуації, коли можливе вторгнення Російської Федерації, прокуратура тримає руку на пульсі.

Про це зазначила Генпрокурор Ірина Венедіктова журналістам у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, що прокурори мусять бути стрижнем у правоохоронній системі… Тому на сьогоднішній день ми відслідковуємо ситуацію, де ми процкери (процесуальні керівники - ред.), по свій державі. Ми бачимо ситуацію з рейковим мінуванням шкіл, з рештою речей… І рука тримається на пульсі. Тому прокуратура робить все належним чином», - запевнила Генпрокурор.

Венедіктова додала, що маючи досвід 2014 року, наразі прокуратура «має стратегічне бачення і відчуття тактики ситуації».

«Ми працюємо скоординовано не лише з правоохоронними органами, а й з РНБО, військовими – тут вся державницька машина працює як єдине ціле»,- сказала Венедіктова.

Читайте також: Італія заявила, що братиме активну участь у посиленні Східного флангу НАТО

Як повідомлялося, РФ стягнула до кордонів України значні військові сили. На Заході експерти розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп, або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп уже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму на півдні. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-