Понад 2,5 мільйона людей у світі підтримали онлайн-акцію до Дня Соборності

Понад 2,5 мільйона людей у світі підтримали онлайн-акцію до Дня Соборності

Укрінформ
За одну добу понад 2,5 млн людей в усьому світі та десятки іноземних урядовців підтримали онлайн-акцію #UkrainianWave, яку в День Соборності України запустило Міністерство закордонних справ України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці.

"З нами прем’єр-міністр Словенії Янез Янша, державний секретар США Ентоні Блінкен, глави МЗС Канади Мелані Жолі, Великої Британії Ліз Трасс, Латвії Едгарс Рінкевичс, Північної Македонії Буяр Османі, Австралії Меріс Пейн, Чехії Ян Ліпавський, міністерства закордонних справ та урядовці з усього світу, а також мільйони користувачів мережі, які твердо підтримують Україну в час загроз і шантажу з боку РФ", - написав він.

Кулеба зазначив що МЗС започаткувало таку акцію для того, щоб продовжити справу понад 400 тис. українців, які 32 роки тому, прагнучі Незалежності, об’єднались у «живий ланцюг» від Києва до Львова.

"Це назвали Українською Хвилею. Вчора на наш заклик слова підтримки “I stand with Ukraine” з емоджі «wave» заполонили глобальний простір мережі Twitter. Українська хвиля живе і вона сильна як ніколи", - додав міністр.

Читайте також: Як Україна відзначила День Соборності

Кулеба підкреслив, що така підтримка акції є ще одним свідченням того, що Україна не сам-на-сам з агресором. Завдяки активній дипломатичній роботі, Україна має сьогодні безпрецедентний рівень міжнародної підтримки.

"І такі прості слова солідарності онлайн важливі для нас, поряд з постачанням партнерами оборонної зброї та втіленням пакету болісних санкцій проти РФ", - відмітив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України з нагоди Дня Соборності оприлюднило відеоролик, в якому закликало світ підтримати українців у розбудові держави та протистоянні зовнішньому агресору.

День Соборності України щороку відзначається 22 січня, у день проголошення 1919 року Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-