Ляшко: 240 мобільних бригад вакцинуватимуть українців у селах

Ляшко: 240 мобільних бригад вакцинуватимуть українців у селах

Укрінформ
До вакцинації проти коронавірусу в селах залучать 240 мобільних бригад, які щеплюватимуть передусім населення віком від 60 років.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми зараз робимо акцент на роботу мобільних бригад саме по сільських населених пунктах або тих населених пунктах, де немає пунктів чи центрів вакцинації. Для того, щоб до тих, у кого обмежений доступ, приїжджала бригада. Для того, щоб забезпечити роботу, нам потрібно 240 мобільних бригад", - сказав Ляшко.

Він додав, що бригади вже працюють, графіки вакцинації є в кожній ОТГ. Передусім, за словами Ляшка, завдання стоїть охопити вакцинацією населення віком від 60 років.

Загалом в Україні, за словами Ляшка, працює 800 мобільних бригад.

Міністр додав, що організовані колективи також можуть зробити бустерну дозу вакцини проти COVID-19 за допомогою мобільної бригади. Алгоритм залишається тим самим, як і при проведенні базового курсу вакцинації.

Читайте також: В Україні – 22 473 нових випадки коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін заявляв, що МОЗ посилить вакцинацію проти COVID-19 у сільській місцевості.

В Україні від початку вакцинальної кампанії вже щеплена 15 109 351 людина, з них отримали першу дозу – 15 109 349 осіб, дві дози – 14 410 730 людей, отримали додаткову дозу – 11 941 людина, бустерну дозу – 167 360 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-