Прийом документів від кандидатів у члени ВККС стартує 4 лютого

Прийом документів від кандидатів у члени ВККС стартує 4 лютого

Укрінформ
Прийом документів він кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів розпочнеться 4 лютого і триватиме до 4 березня.

Про це сказав заступник голови Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Іван Міщенко на брифінгу після закінчення першого офіційного засідання конкурсної комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Офіційно конкурс почнеться і кандидати зможуть подати документи починаючи з 4 лютого. У них буде рівно місяць — чотири тижні, до 4 березня, щоб подати документи. Чому так? Тому що в кандидатів має бути час для того, щоб прийняти рішення. Тобто конкурс стартує не завтра, подача документів не завтра, не в понеділок. Ми вважаємо, що необхідно дати час кандидатам прийняти рішення, обговорити це серйозне рішення і 4 лютого почнеться той день, коли можна буде подавати документи”, - сказав Міщенко.

Розповідаючи про вимоги до кандидатів на посади до ВККС, Міщенко зауважив, що “закон встановлює два критерії — це критерії доброчесності та професійної компетентності”.

“Обидва вказані критерії ми розшифрували та надали їм наповнення і визначення в документі, який називається “Методологія оцінювання”. В кожен із цих критеріїв, як доброчесності, так і професійної компетентності, має підкатегорію. Наприклад, доброчесність - це і незалежність, і чесність, і неупередженість, і сумлінність, і бездоганна поведінка, ну і, звичайно, те, що дуже важливо, це чистота ведення фінансових справ, відсутність доходів, які складно пояснити”, - зазначив заступник голови комісії.

Також Міщенко пояснив, що критерій “професійна компетентність” означає, що “кандидат має орієнтуватися не лише в судовій системі”.

“Він повинен мати на дуже високому рівні аналітичні навички, він повинен мати можливість працювати колегіально, він повинен розуміти, що таке судова система, як вона працює, що необхідно для її розвитку, що треба для того, щоб їх покращувати”, - сказав заступник голови комісії.

Читайте також: Головою Конкурсної комісії з добору членів ВККС обрали екссуддю з Канади

Міщенко наголосив, що згадані критерії — два основні, які будуть висуватися до кандидатів на посади до ВККС.

Як повідомлялося, 21 січня Конкурсна комісія з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів провела перше засідання, на якому обрала керівництво комісії та затвердила низку документів.

Конкурсна комісія створена як допоміжний орган Вищої ради правосуддя для проведення конкурсного відбору і складання переліку кандидатів, які будуть призначені Вищою радою правосуддя членами ВККС.

Передбачається, що Конкурсна комісія вибере 32 кандидатів, що мають не менше 15 років професійного досвіду в сфері права та відповідають критеріям доброчесності і професійної компетентності. Із цих 32 кандидатів Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-