Для користувачів програми «Доступні ліки» запустили чат-бот «Спитай Гриця»

Для користувачів програми «Доступні ліки» запустили чат-бот «Спитай Гриця»

Укрінформ
Громадська організація “Ліки Контроль” презентувала чат-бот “Спитай Гриця”, який розповідатиме, де отримати ліки кожному пацієнту у селі, містечку чи мегаполісі та які препарати можна отримати за програмою “Доступні ліки”.

Презентація сервісу відбулася 21 січня повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми презентуємо новий інтерактивний електронний помічник - чат-бот "Спитай Гриця" для пацієнтів, які отримують або можуть отримати препарати за програмою "Доступні ліки"...Чат-бот "Спитай Гриця" відповідає на такі запитання: Де отримати ліки кожному пацієнту у селі, містечку чи мегаполісі? Як отримати доступні ліки? Які препарати можна отримувати?

Обов'язково Гриць нагадає про час, коли необхідно отримувати наступний рецепт і наступні "Доступні ліки". Також він допоможе організувати сімейну домашню аптечку", - розповіла під час презентації голова ГО “Ліки Контроль” Наталія Гуран.

Вона зазначила, що чат-бот побудований на основі відкритих державних даних. За її словами, дані будуть регулярно оновлюватися.

Заступниця голови Нацслужби здоров'я Тетяна Бойко зауважила, що завдяки таким інформаційним сервісам людей, які користуватимуться програмою "Доступні ліки", ставатиме все більше.

Читайте також: Пандемія довела необхідність фармацевтичної незалежності - Ляшко

Чат-бот “Спитай Гриця” доступний у Телеграмі та Вайбері.

Як повідомлялося, у 2022 році до 4,6 млрд грн збільшився бюджет програми “Доступні ліки”. До програми з 1 січня 2022 року включені препарати для лікування хвороби Паркінсона. Загалом у програму включені 354 лікарські засоби, з них 198 - при серцево-судинних хворобах; 51 - при діабеті II типу; 27 - для профілактики інсультів та інфарктів; 16 - при бронхіальній астмі; 30 - при розладах психіки та поведінки; 27 - при епілепсії; 5 - при нецукровому діабеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-