Пандемія довела необхідність фармацевтичної незалежності - Ляшко

Пандемія довела необхідність фармацевтичної незалежності - Ляшко

Фото
Укрінформ
Держава зацікавлена у розвитку довгострокової та системної співпраці з вітчизняними фармацевтичними компаніями.

Про це написав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у Фейсбуці за результатами візиту до компанії “Фармак”, передає Укрінформ.

“Розвиток національного фармвиробництва є однією з цілей Національної економічної стратегії на період до 2030 року, яку уряд схвалив у березні 2021 року. Фармацевтична незалежність наразі необхідна як ніколи, адже пандемія COVID-19 ще раз довела, що у разі виникнення надзвичайних ситуацій кожна із країн забезпечує пріоритетно власну потребу”, - наголосив Ляшко.

Він відзначив, що препарати “Фармак”, у тому числі інсуліни, активно реімбурсуються в межах програми “Доступні ліки“. Загалом компанія випускає понад 200 найменувань лікарських засобів, якість яких відповідає європейському рівню.

“Компанія постійно розвивається, інвестує в нові виробництва та будує новий інноваційний центр. Приємно, коли запуск нашого біокластеру став драйвером для запуску дослідницьких лабораторій і в бізнесу”, - зауважив міністр.

За його словами, серед потенційних напрямків співпраці держави і бізнесу - локалізація виробництва лікарських засобів, запуск власного виробництва імунобіологічних препаратів, зокрема календарних вакцин.

Як повідомлялося, у серпні 2021 року Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні буде створено біокластер “Біологічна безпека та розвиток біотехнологічних технологій“, у якому вироблятимуть вакцини та тест-системи для діагностики інфекційних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-