В Україні створять біокластер для вироблення вакцини та тест-систем - Шмигаль

В Україні створять біокластер для вироблення вакцини та тест-систем - Шмигаль

Укрінформ
В Україні буде створено біокластер «Біологічна безпека та розвиток біотехнологічних технологій», в якому вироблятимуть вакцини та тест-систем для діагностики інфекційних хвороб.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За останні роки та десятиріччя Україна практично повністю втратила всю базу для виробництва вакцин та тест-систем для діагностики інфекційних хвороб. І на виконання доручення Президента цю ситуацію ми почали змінювати ще минулого року, і одним із ключових кроків на цьому шляху стане створення біокластеру «Біологічна безпека та розвиток біотехнологічних технологій». Бюджет проєкту на цей рік – 100 млн грн", - сказав Шмигаль.

Читайте також: ВООЗ закликає припинити «ганебний дисбаланс» у доступі країн до COVID-вакцин

Він зазначив, що кластер дозволить об'єднати державні та приватні ресурси аби максимально реалізувати освітній, науковий та технічний потенціал, який є у в країні. За його словами, кінцева мета – це розробка власних вакцин, і для цього потрібно почати виготовляти тест-системи та вакцини з відкритою технологією виробництва.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів додатково спрямує 300 млн гривень на оснащення Центрів неонатального скринінгу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-