В Україні за допомогою спецмашин вже розмінували майже 900 гектарів

В Україні за допомогою спецмашин вже розмінували майже 900 гектарів

Укрінформ
За допомогою машин механізованого розмінування наразі очищено вже 873 гектари українських територій.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

«ДСНС наростила кількість особового складу. Зараз фактично на території України працюють біля 1000-1200 піротехніків. І їм допомагають машини механізованого розмінування. Від початку (повномасштабної – ред.) агресії РФ у нас 873 гектари очищено саме за допомогою таких машин. До великої війни у нас було 0 таких машин, а зараз їх 38», - зазначив він.

Окремо Хорунжий сказав, що зараз основні сили і засоби ДСНС направлено на такі інфраструктурні об'єкти, як газогони, водогони, ЛЕП, дороги, залізниці тощо, і заявив, що не всі ліси можуть бути обстежені (щодо наявності у них ВНП – ред.).

Читайте також: В Україні від російських мін вже постраждали 669 осіб

«Тому людям бажано утримуватися, особливо на деокупованих і прифронтових територіях, від відвідування лісів. Я думаю, що це може зачекати до того моменту, коли ми обстежимо всі території. Вся інформація по обстеженню є у органах місцевої влади», - поінформував пресофіцер рятувальної служби.

Як повідомлялося, 18 квітня заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко заявила, що за допомогою машин механізованого розмінування, наданих міжнародними партнерами, вже вдалося розмінувати 700 га територій України.

Фото: hydrema-defence.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-