Кабмін підписав дворічну угоду про співпрацю з Європейським бюро ВООЗ

Кабмін підписав дворічну угоду про співпрацю з Європейським бюро ВООЗ

Фото
Укрінформ
Кабінет Міністрів України та Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я уклали угоду про співробітництво на 2022-2023 роки.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Уряд України та Європейське регіональне бюро ВООЗ уклали нову Дворічну угоду про співробітництво на 2022-2023 роки", - йдеться у дописі.

Глава уряду наголосив, що підписання угоди є величезним внеском у розвиток партнерських відносин, метою яких є збереження здоров’я українців.

Він також подякував директору Європейського регіонального бюро ВООЗ доктору Гансу Клюге за сприяння в підписанні домовленості.

Читайте також: Шмигаль пояснив, чим для України є Угода про асоціацію з Євросоюзом

На Урядовому порталі повідомляється, що Дворічну угоду про співробітництво між Урядом України та Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я на 2022-2023 роки у присутності Прем'єр-міністра підписали міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та директор ЄРБ ВООЗ доктор Ганс Клюге.

«Знаково, що сьогодні вперше в багаторічній історії наших стосунків угода буде укладена на початку нового року. Це вказує на міцний характер нашої співпраці, метою якої є збереження здоров’я українців. Угода про співробітництво окреслює багато викликів, з якими Україна стикається у системі охорони здоров'я», — сказав Шмигаль.

Своєю чергою Клюге підкреслив, що нова угода є важливим кроком до зміцнення системи охорони здоров’я України та впровадження реформ у галузі охорони здоров’я.

Угода передбачає обмін інформацією щодо медичних виробів для діагностики in vitro, необхідних для запобігання виникненню і поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також забезпечується основа для співпраці в багатьох сферах системи охорони здоров’я.

Читайте також: Ляшко: В Україні почався спалах коронавірусу, епіцентр - у західних областях

Як зазначається, Шмигаль та Клюге обговорили подолання викликів, пов’язаних із пандемією COVID-19, та розвиток системи охорони здоров'я в Україні. «У тісній співпраці з ВООЗ ми змогли вчасно зреагувати на виклики, що постали у зв’язку з пандемією, та ефективно боротися з поширенням нових штамів вірусу», — зазначив Прем’єр-міністр.

Він наголосив, що реформа медицини є пріоритетом уряду.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-