Президентський законопроєкт про економічний паспорт пройшов комітет ВР

Президентський законопроєкт про економічний паспорт пройшов комітет ВР

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував включити до порядку денного Верховної Ради та прийняти за основу проєкт закону про економічний паспорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки. 

Зазначається, що законопроєкт, який був поданий Президентом України Володимиром Зеленським, передбачає створення та запуск “Економічного паспорта” - персональних рахунків для дітей, народжених з 1 січня 2019 року. Для цього буде створений Фонд майбутніх поколінь, на спецрахунках якого держава накопичуватиме частину доходів, отриманих від рентних платежів за користування надрами.

Щороку на рахунок кожної дитини надходитиме 2 мінімальні заробітні плати. Ці кошти працюватимуть на економіку і водночас будуть захищені від знецінення. Для цього використовуватимуть інструмент облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), дохідність яких вища за темпи інфляції.

Читайте також: Економічний паспорт: на Банковій пояснили, як він працюватиме

У 18 років громадяни, які матимуть “Економічний паспорт”, зможуть витратити свої накопичення на навчання в українських вишах, придбання житла або переказ на свій пенсійний рахунок. У випадку тяжкої хвороби, кошти можна буде використати до настання повноліття.

Витратити кошти можна буде лише в Україні. Їх не видаватимуть готівкою, а перераховуватимуть безпосередньо на визначені цілі, аби уникнути зловживань.

Читайте також: Арахамія не виключає, що дію «економічного паспорта» поширять на пенсіонерів

“Ключове у цьому законопроєкті - виконання обов’язку держави забезпечити кожному українцю по досягненню 18-річного віку стартовий капітал. Персональні рахунки у Фонді відкриватимуться відразу після отримання свідоцтва про народження дитини. Це буде відбуватись автоматично”, - зазначила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт “Про економічний паспорт” 6 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-