Арахамія не виключає, що дію «економічного паспорта» поширять на пенсіонерів

Арахамія не виключає, що дію «економічного паспорта» поширять на пенсіонерів

Укрінформ
Голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді, народний депутат Давид Арахамія не виключає розширення переліку осіб, на яких поширюватиметься дія законопроєкту про економічний паспорт українця в разі його ухвалення як закону.

Про це він сказав у інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє Укрінформ.

«Звичайно, є за що цю ініціативу критикувати, наприклад, вона поширюється на дітей 2019 року народження, а не на всіх дітей. Але логіка наша проста — з якогось моменту треба починати, а потім цю ініціативу розширювати, як на інших дітей, так і на пенсіонерів. Оскільки в пенсіонерів, особливо старше 70-80 років, взагалі немає можливості в додаткових заробітках, і їм треба отримувати базовий дохід», - підкреслив парламентарій.

Арахамія висловив переконання, що після ухвалення відповідної законодавчої ініціативи ніхто з політиків не скасує економічні паспорти. «Це політичне самогубство — забрати гроші в дітей», - аргументував він.

Окрім цього, керівник фракції «Слуга народу» зазначив, що українці відчують дії документа рівно через рік після його ухвалення, коли батьки побачать на персональних рахунках дітей «умовну тисячу доларів».

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт «Про економічний паспорт» 6 грудня. Документ передбачає створення Фонду майбутніх поколінь. Активи учасників Фонду формуватимуться з внесків з бюджетних коштів, які надійшли від сплати ренти за користування надрами для видобування корисних копалин, та інвестиційного доходу від розміщення та інвестування коштів учасників Фонду. Державні внески здійснюватимуться щороку на кожного учасника Фонду до досягнення ним 18 років. Чинна редакція документу поширюється на дітей, народжених після 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-