Денісова закликає міністра юстиції Грузії забезпечити реабілітацію Саакашвілі

Денісова закликає міністра юстиції Грузії забезпечити реабілітацію Саакашвілі

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова звернулася до міністра юстиції Грузії Раті Брегадзе із закликом забезпечити надання кваліфікованої психологічної та фізичної реабілітації громадянину України Міхеілу Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила в Телеграмі.

“Громадянин України, Голова Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїл Саакашвілі, якого примусово перевели з військового шпиталю у Горі до руставської в’язниці, потребує психологічної та фізичної реабілітації”, - повідомила Денісова.

За її словами, такого висновку дійшов консиліум лікарів, створений при омбудсмані Грузії для моніторингу стану здоров'я Саакашвілі.

Денісова поінформувала, що у Саакашвілі спостерігається посттравматичний стресовий розлад і депресія, які неможливо вилікувати в умовах в’язниці. Тому стан здоров’я голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України постійно погіршується.

Вона додала, що консиліум лікарів засвідчив, що істотних змін у методології лікування, на яких наполягала Народний захисник Грузії Ніно Ломджарія, не має. Здебільшого Саакашвілі отримує лише медикаментозну терапію без психологічної та фізичної реабілітації.

“Тому звертаюся до Міністра юстиції Грузії забезпечити надання кваліфікованої психологічної та фізичної реабілітації громадянину України Міхеїл Саакашвілі”, - написала Денісова.

Читайте також: Саакашвілі на суді в Грузії звернувся до українців

Також уповноважена Верховної Ради України з прав людини просить іноземні держави та міжнародні правозахисні організації рішуче засудити дії посадових осіб Грузії, які порушують права Міхеїла Саакашвілі на життя, охорону здоров’я та медичну допомогу, закріплені 2 статтею Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Як повідомлялося, 20 жовтня Саакашвілі офіційно висунули обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Саакашвілі голодував 50 днів за ґратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-