На лікування онкології цьогоріч виділили більше коштів, ніж торік - Нацслужба здоров'я

На лікування онкології цьогоріч виділили більше коштів, ніж торік - Нацслужба здоров'я

Укрінформ
У Програму медичних гарантій на 2022 рік заклали понад 8 мільярдів гривень на лікування онкологічних хвороб. Це на 4,8 мільярда гривень більше, ніж минулого року.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла голова НСЗУ Наталія Гусак.

«Бюджет Програми медичних гарантій-2022 збільшено на 33,8 мільярда у порівнянні з 2021 роком (123,5 млрд). У межах бюджету Програми медичних гарантій-2022 передбачили понад 26 млрд грн на первинну медичну допомогу, що на 6 млрд більше ніж у 2021 році. Понад 8,3 млрд заплановано на лікування онкологічних захворювань, що на 4,8 млрд більше, ніж було у бюджеті Програми в минулому році», - сказала Гусак.

Також вона зазначила, що більше грошей виділили і на лікування серцево-судинних захворювань, а за кожен пролікований випадок неонатальної допомоги заклад може отримати до 161 тис. грн.

Читайте також: НСЗУ починає контрактування медзакладів, які лікуватимуть хворих на COVID-19

«На лікування інфарктів та інсультів передбачено 4,8 млрд грн. Це більше на 1,8 млрд порівняно з 2021 роком. Медичні заклади отримають більші оплати за пріоритетні послуги. Так, за одним з найвищих тарифів у Програмі медичних гарантій-2022 оплачуватиметься неонатальна допомога. У 2022 тариф зросте зі 113 до 135 тис. грн, а максимальний тариф становитиме 161 тис. грн за лікування недоношених дітей у закладах, які відповідатимуть додатковим вимогам. Тариф за медичну допомогу при пологах зросте на 5 тис. грн - до 15 тис. грн. А для закладів, які відповідатимуть додатковим вимогам - до 20 тис. грн», - запевнила голова НСЗУ.

Зросли тарифи і на лікування онкологічних захворювань. Так, на 10 тисяч гривень збільшився тариф на хіміотерапевтичне лікування - до 36 тисяч, а за лікування дітей від онкохвороб НСЗУ сплачуватиме закладам до 131 тис. грн. Тариф за лікування онкогематологічних захворювань зріс з 54 тис. грн до 74 тис. грн. Також заплановане підвищення капітаційної ставки лікарям, які надають первинну медичну допомогу - до 786 грн.

Читайте також: Понад 32 млн українців уклали декларацію з лікарем - НСЗУ

За словами голови НСЗУ, закладені у держбюджеті 157,3 мільярда гривень - це найбільша сума з початку трансформації фінансування системи охорони здоров’я України. Вона вважає, що ця сума є достатньою для того, щоб надавати якісні медичні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-