НСЗУ починає контрактування медзакладів, які лікуватимуть хворих на COVID-19

НСЗУ починає контрактування медзакладів, які лікуватимуть хворих на COVID-19

Укрінформ
Національна служба здоров'я України розпочинає контрактування медзакладів за програмою медичних гарантій, які лікуватимуть пацієнтів із COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

У МОЗ пояснили, що йдеться про укладання договорів за новим пакетом “Готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях”.

“Отримати контракт за цим пакетом можуть лікарні, які попередньо були визначені обласними державними адміністраціями в розрахунку один заклад на 200 тисяч населення”, - йдеться в повідомленні.

Програма медичних гарантій передбачає, що кожен такий заклад щомісяця отримуватиме оплату по глобальній ставці у розмірі 1 053 510 гривень. Загалом у 2022 році на даний пакет медичних послуг передбачено 2,5 мільярда гривень.

НСЗУ цього року оплачуватиме медзакладам лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою за двома пакетами:

  • готовність до надання медичної допомоги в умовах поширення інфекційних захворювань, епідемій та в інших надзвичайних ситуаціях;
  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, 12 січня науковці Національної академії наук України заявили про початок чергової хвилі захворюваності на коронавірусну інфекцію. Кількість позитивних ПЛР-тестів зросла майже на 40% у порівнянні з останніми числами грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-