Симптоми Омікрону схожі на застуду

Симптоми Омікрону схожі на застуду

Інфографіка
Укрінформ
Симптоми при захворюванні на штам коронавірусу Омікрон не мають суттєвих відмінностей від симптомів при захворюванні на штам Дельта.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Звіти на основі підтверджених випадків нового штаму свідчать, що у хворих на «Омікрон» найчастіше спостерігають: нежить (73%); головний біль (67,5%); втому (63,5); чхання (60%); біль у горлі (59,6%). Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта», який наразі домінує в Україні. У разі зараження на цей штам, разом із вказаними вище симптомами, також спостерігається кашель (43,5%), хриплий голос (35,7%), озноб чи тремтіння (30%), лихоманка (29,4%), втрата/спотворення нюху та/або смаку (23,7%) тощо", - повідомляють у МОЗ.

Читайте також: Коронавірус після хвилі Омікрону еволюціонує і стане, як грип - експерт

У міністерстві наголошують, що попри те що симптоми Омікрону здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки. Через стрімке поширення Омікрону в небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти COVID19.

Читайте також: Через Омікрон COVID-19 стане чимось на кшталт сезонного захворювання - Гейтс

У міністерстві радять при появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу звертатися до свого сімейного лікаря, який має надати направлення на тестування на COVID-19. До результатів тестування та під час видимих симптомів варто не відвідувати місць загального скупчення людей та дотримуватись режиму самоізоляції.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні️ захворіло 3 768 088 осіб, одужало – 3 561 923, сталося 98 549 летальних випадків, проведено ПЛР-тестувань – 17 220 495. За добу 17 січня в Україні: зафіксовано 8 558 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними МОЗ, в Україні понад 15 мільйонів людей отримали принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-