В Україні заблокували схему контрабандиста зі списку РНБО, який возив брендовий одяг

В Україні заблокували схему контрабандиста зі списку РНБО, який возив брендовий одяг

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила і блокувала схему ввезення брендових товарів, організовану контрабандистом із санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Служба безпеки України запобігла створенню потужного каналу незаконного переміщення через державний кордон з країн Європейського Союзу брендових товарів. Правоохоронці заблокували вантаж вагою 75 тонн», - ідеться в повідомленні.

Контрабандну схему організував громадянин України, який з квітня 2021 року перебуває у санкційних списках РНБО. Разом зі спільниками він у столичному тіньовому офісі розробив план регулярних «поставок» в Україну брендового одягу, взуття і тканин.

«Зловмисники намагалися ввезти в Україну через митний пункт пропуску партії товарів з порушенням митного законодавства. У супровідних документах вони вказали недостовірні відомості щодо найменування і вартості вантажу, щоб мінімізувати митні платежі», - сказано в повідомленні.

Задокументовано, що різниця між реальними митними зборами і тією сумою, яку вони планували сплатити, становила понад 5 млн грн.

Під час 10 обшуків, проведених в офісних, складських та житлових приміщеннях зловмисників, виявили та вилучили: печатки, у тому числі підсанкційних підприємств, фінансово-господарську документацію, магнітні носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності та записи з чорновою бухгалтерією.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України, триває слідство для притягнення до відповідальності всіх причетних до протиправної діяльності осіб.

Учасникам протиправної схеми планується повідомлення про підозру.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні економічні санкції щодо 3 осіб та 24 афілійованих з ними компаній, які в народі називають контрабандистами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-