Американський університет у Києві готовий приймати перших студенів вже в березні

Американський університет у Києві готовий приймати перших студенів вже в березні

Фото
Укрінформ
Американський університет у Києві (AUK), що обіцяє своїм випускникам освіту й диплом, які можна отримати в США, вже в березні відкриває два набори для навчання в магістратурі, а в вересні цього року планує запустити ще кілька напрямів.

Про це розповів у коментарі Укрінформу ректор-засновник університету Роман Шеремета під час презентації в Посольстві України в США концепції роботи AUK.

«Для того, щоби отримати справжню американську освіту й диплом, ви маєте поїхати до США, але тепер це можна буде зробити і в Києві», - пояснив Шеремета, чим AUK відрізнятиметься від інших українських вишів.

За його словами, університет запрацює вже в березні 2022 року з двома наборами для навчання на магістратурі. Уже в вересні цього року в навчальному закладі планують запустити сім програм навчання для близько 400 студентів, серед яких - чотири для отримання бакалаврської освіти й три магістерської. Тож, подавати документи для вступу можна буде вже цьогорічним випускникам українських шкіл.

Читайте також: До рейтингу найкращих вишів світу вперше увійшли вісім українських закладів

На першому етапі передбачається, що основні напрями навчання об’єднуватимуться під двома «парасолями» - ІТ та бізнес-менеджменту.

Американський університет у Києві забезпечуватиме випускників дипломами українського та американського зразків, зокрема, Університету штату Аризона, який виступає партнером AUK. Причому, процес освіти забезпечуватиметься за американськими стандартами та якістю.

Коментуючи цінову політику навчання в університеті, Шеремета зазначив, що все буде докладно оголошено під час великої презентації, запланованої в Києві наступного місяця. Там також будуть розкриті всі питання щодо академічних програм, професорсько-викладацького складу та інші подробиці.

«Ми хочемо передусім забезпечити освіту вищого рівня якості. Але для цього потрібно набрати викладацький склад, побудувати відповідні системи та зробити багато інших речей, що потребує витрат. Тож ціна буде дещо вищою, ніж у типовому українському виші, але набагато нижчою, ніж в Америці», - пояснив ректор.

Американський університет у Києві готовий приймати перших студенів вже в березні / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

Як повідомлялося, Американський університет у Києві («American University Kyiv», AUK) розміщуватиметься у відреставрованій будівлі колишнього Річкового вокзалу на Поштовій площі столиці. Посольство США в Києві, так само як і Посольство України в Вашингтоні привітали цю ініціативу, відзначивши, що це посилить двосторонні зв’язки та можливості для розвитку освіти в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-