Омікрон уже в січні може «накрити» Україну - Кузін

Омікрон уже в січні може «накрити» Україну - Кузін

Укрінформ
З другої половини січня і в лютому в Україні очікується зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію, зумовлене штамом Омікрон.

Про це Суспільному розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що в ситуації з COVID-19 Україна йде з невеличким запізненням відносно країн ЄС: спалахи, які реєструються в Європі, в нашу країну приходять через 1-2 місяці після того, як вони досягли піку там. Тому зараз в нас іще завершується попередня хвиля, спричинена штамом Дельта.

«Але прогностично десь із другої половини січня і в лютому ми будемо спостерігати підвищення рівня захворюваності на коронавірусну інфекцію, яка, скоріш за все, вже буде викликана новим штамом Омікрон», - цитує видання головного санлікаря.

Також зазначається, що станом на 30 грудня в Україні було виявлено всього шість лабораторно підтверджених випадків штаму Омікрон. Більшість із них пов’язані з перебуванням за кордоном, а решта - із контактами з інфікованою особою.

Як повідомлялося, Ігор Кузін заявив, що Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики підтримала застосування бустерної дози вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-