В Україні ще одній категорії людей рекомендують робити бустерне COVID-щеплення

В Україні ще одній категорії людей рекомендують робити бустерне COVID-щеплення

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар Ігор Кузін заявляє, що Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики підтримала застосування бустерної дози вакцини проти COVID-19 для людей, старших за 60 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне. 

«На минулому тижні вже відбулося засідання Національної технічної групи експертів, які розглядали питання ширшого використання бустерної дози і було прийнято рішення про застосування бустерної дози для осіб похилого віку, понад 60+ років. Для таких осіб також Національна технічна група експертів рекомендує проведення бустерної дози через 6 місяців після завершення базового курсу щеплення. Тож скоріш за все ми також це рішення будемо вводити в дію відповідним наказом МОЗ», - зазначив Кузін.

Він також нагадав, що Міністерство охорони здоров'я вже дозволило застосувати бустерну дозу медикам. Станом на 29 грудня її отримали вже близько 3 тис. осіб.

«Ефективність вакцинального комплексу підвищується із використанням бустерної дози. Якщо ми подивимося на ефективність проти Омікрону звичайного вакцинного комплексу, то за останніми науковими дослідженнями приблизно на 30% знижується ефективність вакцини проти важкого перебігу хвороби коронавірусної, від ризику захворіти або від ризику померти. Для того, щоб поновити такий рівень захисту, зробити його тим, який заявлено первинно, бустерна доза вона є рекомендована, вона дозволяє поновити такий рівень захисту», - заявив головний санлікар.

Кузін також зазначив, що наразі на національних та обласних складах залишається близько 11 млн доз вакцин, а на 2022 рік є гарантовані надходження у вигляді 25 млн доз вакцин Pfizer/Biontech, 6,5 млн - CoronaVac.

Раніше у Міністерстві охорони здоров’я роз’яснили різницю між додатковою і бустерною (ревакцинальною) дозами вакцини від COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 14 671 169 людей, з них отримали першу дозу - 14 671 167 людей, отримали дві дози - 13 625 553 людини, отримали додаткову дозу - 3 302 людини, бустерну дозу - 3 672 людини. Загалом проведено 28 303 694 щеплення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-