Петиція про підвищення зарплат поліцейським набрала 25 тисяч підписів

Петиція про підвищення зарплат поліцейським набрала 25 тисяч підписів

Укрінформ
Електронна петиція до Президента про збільшення заробітної платні працівникам Національної поліції набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Про це свідчать дані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

Документ було зареєстровано 12 листопада, автор - Артем Єрвандович Каспар'ян.

"Фінансове та соціальне забезпечення працівників поліції необхідно встановити на рівні країн Європейского Союзу та Сполучених Штатів Америки. Рівень заробітних плат поліцейського необхідно підняти до рівня правоохоронних органів", - йдеться у петиції.

Автор обгрунтовує свою позицію специфікою роботи працівника поліції: високий рівень відповідальності, психологічні та фізичні навантаження, ненормований робочий день, а також постійні ризики для життя та здоров'я.

Крім того, він зауважив, що поліцейський має відповідати встановленим законодавством критеріям, як-от наявність вищої освіти та/або проходження первинної професійної підготовки у навчальних центрах, проходження конкурсу на зайняття посади і т.д., відповідати вимогам та сподіванням суспільства.

За таких умов, на думку автора петиції, поліцейські мають отримувати "більшу заробітну плату, а не нижче від середньої заробітної плати в країні".

Як повідомляв Укрінформ, раніше петиція на сайті Президента про скасування наказу Міністерства оборони України від 11 жовтня 2021 р. № 313 щодо військового обліку для жінок певних професій та спеціальностей набрала понад 25 тис. голосів, необхідних для її розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-