Гроші з «єПідтримки» найбільше витрачають на книги, кіно й залізничні квитки

Гроші з «єПідтримки» найбільше витрачають на книги, кіно й залізничні квитки

Укрінформ
Понад 5,5 млн українців подали заяви на отримання тисячі гривень у рамках програми «єПідтримка», найбільше грошей витрачають на придбання книжкової продукції, на квитки у кінотеатри та залізничні перевезення.

Такі дані озвучив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Шмигаль розповів, що на сьогодні понад 5,5 млн вакцинованих українців подали заяву на отримання 1 тис. грн від держави в межах програми «єПідтримка». За його словами, загалом 6,6 млн громадян України відкрили спеціальні рахунки в банках.

Прем’єр-міністр також проінформував, що через Ощадбанк на спецрахунки українців переказано понад 3,6 млрд грн, з яких громадяни вже витратили понад 365 млн грн.

За інформацією уряду, 35% цих коштів українці витратили на книжкову продукцію, 32% – на відвідання кінотеатрів, 11% – на залізничні перевезення і 10% на інші напрямки.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма "єПідтримка" з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Програма "єПідтримка" передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку "Дія". На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку "Дія" «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачену законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-