Закон про трансплантацію направили на підпис Президентові

Закон про трансплантацію направили на підпис Президентові

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині» і передав його на підпис Президенту (№5831).

Як передає Укрінформ, про це свідчить інформація у картці відповідного законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, його завданням є покращення та збільшення ефективності Закону «Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людині».

Зокрема, документом уточнено та розширено низку термінів, розширено основні принципи здійснення трансплантацій; скориговано функціональні обов’язки трансплант-координаторів; умови та порядки вилучення, зберігання, тестування, обробки і використання окремих анатомічних матеріалів, зокрема тканин.

А також уточнено формулювання, які забезпечують засади рівності реципієнтів у отриманні анатомічного матеріалу та дають можливість використання сучасних засобів комунікації для волевиявлення громадян у сфері трансплантації. Приведено у відповідність до сучасних потреб перелік осіб, які можуть надавати заяви про згоди або незгоди на посмертне донорство та інше.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-