Вторгнення Росії в Україну вважають реальним майже 50% українців

Вторгнення Росії в Україну вважають реальним майже 50% українців

Опитування
Укрінформ
Загрозу вторгнення Росії на територію України вважають реальною 49,2% українців, а що вторгнення не буде – 41,4%.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 13-16 грудня 2021 року.

При цьому, за даними опитування, більшість респондентів – 57,8% – вважають недостатніми дипломатичні та оборонні зусилля влади із запобігання вторгненню Росії. Вважають зусилля достатніми – 27,1%.

Водночас, як зазначається, більшість респондентів – 58,1% – вважають, що переговори з президентом РФ Володимиром Путіним слід вести лише за участю західних партнерів. Вважають прямі переговори президентів України Володимира Зеленського і Росії Путіна дієвим способом досягнення миру – 26,6% респондентів.

Крім того, переважна більшість респондентів не вірять, що прямі переговори Зеленського і Путіна приведуть до повернення Криму (84,4% не вірять) і окупованої частини Донбасу (66,3%).

КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Було опитано 1203 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% – для показників, близьких до 50%; 2,7% – для показників, близьких до 25%; 2,1% – для показників, близьких до 12%; 1,4% – для показників, близьких до 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-