Уряд схвалив нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів

Уряд схвалив нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив нову редакцію Національного переліку основних лікарських засобів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Завдяки змінам до Національного переліку основних лікарських засобів українці, зокрема хворі на діабет, отримають доступ до необхідних ліків, у тому числі препаратів інсуліну, за рахунок бюджетних коштів у рамках програми державних гарантій медичного обслуговування населення”, – сказав перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Зокрема вже наявні в Національному переліку препарати будуть доповнені новими лікарськими формами та дозами відповідно до даних Державного реєстру лікарських засобів України.

Також до Нацпереліку будуть включені нові лікарські засоби, стосовно яких надані позитивні рекомендації Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів та рекомендації ДП «Державний експертний центр», зокрема за результатами проведеної державної оцінки медичних технологій.

Окрім цього, до Національного переліку включаються препарати інсуліну для лікування діабету першого типу та препарати для лікування нецукрового діабету (десмопресин), які підлягають реімбурсації.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 жовтня 2021 року препарати для цукрового діабету першого типу увійшли в програму "Доступні ліки". Отримати інсуліни можна в будь-якій аптеці, яка бере участь у програмі за електронним рецептом, виданим сімейним лікарем або ендокринологом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-