Скандал із Галушком: водій депутата сплатив 10 тисяч штрафу

Скандал із Галушком: водій депутата сплатив 10 тисяч штрафу

Укрінформ
Водій депутата, який лайкою та погрозами намагався перешкодити роботі поліції, був позбавлений права керування транспортним засобом на 1 рік і заплатив штраф 10200 гривень.

Як передає Укрінформ, про це міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив у Фейсбуці.

"Нікому не можна ображати будь-кого! Тим більше поліцейських, які щодня ризикують своїм життям та здоров’ям. Інформую, що водій народного депутата, який став сьогодні відомий на всю країну не з кращої сторони через манеру спілкування з поліцейським, притягнутий до адміністративної відповідальності по статті 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння) Кодексу про адмінправорушення за відмову пройти освідування. Рішенням Печерського районного суду Києва він позбавлений права керування на 1 рік і заплатив штраф 10200 гривень", - ідеться у повідомленні.

За словами міністра, бувають випадки негарної поведінки з боку поліцейських. І за це їх карають. Але досі немає суттєвої відповідальності за образу поліцейського.

Він нагадав, що у Верховній Раді перебуває на розгляді законопроект № 5050-1, який пропонує запровадити відповідальність за образу поліцейського у вигляді штрафу від 850 до 1700 гривень.

"Сподіваюсь, народні депутати ухвалять цей законопроект і захистять право поліцейських на повагу у випадках, коли їх дії захищає Закон. Це буде по-європейськи, справедливо й по суті. Так живуть цивілізовані країни, до яких ми прагнемо приєднатися. М’яч на полі законодавців", - зазначив Монастирський.

За його словами депутати мають не лише ухвалити закон, але й бути взірцем для громадян у своєму ставленні й культурі спілкування з правоохоронцями.

Як повідомлялось, 22 грудня у мережу потрапило відео річної давності, на якому депутат від "Слуги народу" Микола Галушко з лайкою та погрозами намагався перешкодити роботі поліції, яка зупинила його водія й авто.

За даними ЗМІ, інцидент стався 18 грудня 2020 року. Поліцейські зупинили авто в центрі Києва за порушення правил дорожнього руху - перетин подвійної смуги - приблизно о 4 годині ранку.

Авто Toyota Land Cruiser належало матері депутата Галушка, а за кермом був його водій. Галушко приїхав на місце події. З лайкою і нецензурними висловами депутат заявив, що правоохоронці не мало права спиняти авто депутата парламенту.

42-річний Микола Галушко - член комітету з питань правоохоронної діяльності, випускник національної академії внутрішніх справ. Він обрався до парламенту від партії "Слуга народу" по 97 округу в Броварах Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-