Окружний адмінсуд відмовив Тупицькому в задоволенні позову до НАЗК

Окружний адмінсуд відмовив Тупицькому в задоволенні позову до НАЗК

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Олександру Тупицькому в задоволенні його позовних вимог щодо визнання протиправними дії Національного агентства з питань запобігання корупції щодо проведення повної перевірки його щорічної декларації за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

Повідомляється, що ОАСК завершив розгляд справи за позовом Тупицького до НАЗК. Справа розглядалась у порядку загального позовного провадження.

«На думку суду, позивачем не надано обґрунтованих підстав, що могли б поставити під сумнів початок проведення повної перевірки його декларації. Зокрема, відповідно до положень Закону України «Про запобігання корупції», Порядок здійснення повної перевірки декларації, поданої суддею, суддею Конституційного Суду України, моніторингу способу життя судді, судді КСУ визначається НАЗК за погодженням відповідно Вищої ради правосуддя або зборів суддів КСУ. При цьому, за відсутності погодженого зборами суддів КСУ такого Порядку, перевірка НАЗК здійснюється в загальному порядку. З огляду на вищезазначене суд відмовив позивачу у задоволенні його вимог», - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Олександр Тупицький просив ОАСК визнати протиправними дії НАЗК щодо проведення повної перевірки його щорічної декларації за 2020 рік та утриматись від проведення відповідної перевірки до визначення НАЗК за погодженням зі зборами суддів КСУ порядку здійснення такої перевірки.

Фото: ОАСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-